2022 Sayılı Kanun Kapsamındaki Yaşlı Ve Engelli Aylıkları İle İlgili Duyuru

Yükleniyor.

2022 Sayılı Kanun Kapsamındaki Yaşlı Ve Engelli Aylıkları İle İlgili Duyuru

2022 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıkları ile ilgili olarak e-Devlet kapısı aracılığıyla yapılan sorgulamalarda 2018/Haziran dönemine ilişkin ödemelerin “teslim alınabilir” olarak görülmesi nedeniyle aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur:

2022 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıkları üçer aylık dönemler halinde Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarının 5’i ile 9’u arasında yatırılmaktadır.

2018/Haziran dönem ödemeleri de planlanan tarihlerde gerçekleştirilecektir. Bu çerçevede doğum yılının son rakamı;

• 0 veya 5 olanlar ilgili ayın 5’i,

• 1 veya 6 olanlar ilgili ayın 6’sı,

• 2 veya 7 olanlar ilgili ayın 7’si,

• 3 veya 8 olanlar ilgili ayın 8’i,

• 4 veya 9 olanlar ilgili ayın 9’u itibarıyla ödemelerini alabileceklerdir.

e-Devlet kapısında görüntülenen ödeme bilgileri, yukarıda belirtilen tarihlerde ödemenin “tahsil edilebilir” olduğunu ifade etmektedir. Bu bilgi haksahibinin durumunda bir değişiklik olmadığı sürece bu ödemelerin ilgili tarihlerde çekilebileceği anlamına gelmektedir.

Bununla birlikte yanlış anlaşılmaların önüne geçilebilmesi için ödemeye ilişkin bu bilgiler e-Devlet kapısına bir uyarı olarak eklenmiştir.

Diğer taraftan yaşlı aylıkları 01.06.2018 tarihinden geçerli olmak üzere 500,02-TL’ye yükseltilmiş olup 2018/Haziran ödeme döneminde bu tutara göre yatırılacaktır. Bu çerçevede yaşlı aylığından faydalanmakta olan vatandaşlarımıza bu ödeme döneminde 1.500,06-TL yatırılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Paylaş:

DİĞER HABERLER